0624668560

opening SPRDLX store

opening SPRDLX store
22/11/2016 admin
In Geen categorie
sprdlx store alkmaar

PERSBERICHT

22 november 2016 – GRAND OPENING SPRDLX STORE IN ALKMAAR

Na 4 jaar zich vooral op online te hebben gericht maakt het mode & interieur merk SPRDLX zijn eerste stappen in de retail. Dit doen zij met de opening van hun eerste officiële flagship store gelegen aan de Huigbrouwer straat 5a te Alkmaar. Deze stap omschrijft oprichtster Anita Stam terecht als “een droom die uitkomt!”.

Over SRPDLX

SPRDLX is in 2012 opgericht door Anita Stam met een collectie van handgemaakte leren tassen & interieur accessoires. Deze tassen vielen op door hun eenvoud en hun kenmerkende minimalistische elegantie. Het uitgangspunt voor de ontwerpen is daardoor ook altijd de kwaliteit en herkomst van het leer, dat is de basis en dat moet uiteraard goed zijn. De uitstraling van kwaliteitsleer geeft de ruimte om het ontwerp eenvoudig te houden zodat de tas tijdloos wordt en dus jaren mee gaat en dat is een belangrijk onderdeel van de indentiteit van SPRDLX.

 

Over de SPRDLX Store

 

Tijdens het gesprek over de winkel geeft Anita aan dat ze er bewust voor heeft gekozen om in de winkel niet alleen SPRDLX producten te verkopen. Haar doel is een bepaalde ambiance creëren waarin haar collectie tot zijn recht zouden komen. In deze ambiance speelt onder andere bloemist/stylist Marc Verwij een zeer belangrijke rol met zijn bijzondere collectie aan planten, potten en vazen brengt hij een enorm fijne sfeer in de winkel. De prachtige fashion illustraties van Sjoukje Bierma zijn ook erg sfeerbepalend voor de winkel. “Het voelt als een knusse huiskamer als je de winkel binnen loopt en dat vinden mensen zeer verrassend” vult Anita aan.

 

Daarnaast verkoopt zij ook werk van andere Nederlandse ontwerpers die ook kleinschalig produceren. Zij vindt het namelijk belangrijk om te weten waar producten vandaan komen en hoe zij zijn geproduceerd. Juist daarom heeft zij er voor gekozen om het atelier van SPRDLX in de winkel te plaatsen, zodat het publiek kan zien waar en hoe zij produceren. Naast dat het een stuk belevenis meegeeft aan de klant geeft het dezelfde klant ook een transparante kijk op de condities waarin de producten worden vervaardigd.

 

Het karakter van de winkel leunt in dat opzicht erg op ‘bewust consumeren’ wat een tegenbeweging is op ons hedendaagse consumptie gedrag. Hierbij ligt de nadruk vooral op de boodschap dat het niet slecht is om te winkelen, maar dat het van belang is om kritisch te zijn op de kwaliteit en herkomst van de producten. En het belangrijk is om de producten die je koopt te koesteren door ze te repareren als ze kapot gaan of bijvoorbeeld in te leveren bij een kringloop winkel.

Comments (0)

Laat een reactie achter

openingstijden wo-zat 11.00 - 17.00

route winkel